Påskekrim for barn og unge

Lyst på noe spennende å lese i påskeferien? Vi anbefaler påskespenning under. noen av bøkene kan lånes som e-bøker i BOookbites, andre finnes bare som papir.

For å låne e-bøker eller e-lydbøker i appen, må du logge inn med lånekortnummer og pinkode. Send oss en epost (frogn.bibliotek@frogn.kommune.no) dersom du trenger hjelp til å komme igang!

Om du ønsker å lese bøkene i papirformat, kan du reservere dem. Klikk på lenken under hvert bilde, logg deg inn på meg&mitt og reserver boka.  Bøker vi ikke har selv, kan vi bestille til deg. Send oss en e-post eller reserver selv ved å søke opp boka i Bibsok.no

Bøkene kan hentes på biblioteket når vi åpner igjen.

 Bøkene om Nelly Rapp av Martin Widmark

«En monsteragent er en person som bekjemper monstre og spøkelser. Ha ha! ler du. Hva er dette for en røverhistorie? Det fins ikke monstre, vel. Og spøkelser – det er bare barnehageunger som tror på slikt! Jeg skjønner det om du sier noe sånt, for det trodde jeg også – før.
I dag tror jeg ikke – jeg vet at de fins».
Nelly Rapp har lært seg å håndtere monstre og andre farlige skapninger ved hjelp av likevekt, lærdom og list. Men er det nok når Nelly forsøker å bli hørt i det internasjonale vampyrvalget?

Reserver boken: Nelly rapp: Vampyrenes ball i

Agent Elvin Griff av Arne Svingen

Elvin Griff har gått på en topphemmelig agentskole hele livet, og er trent opp til å bli den perfekte agent. En dag fant han ut at skolens mål ikke er å gjøre verden bedre, men å beskytte folk med masse penger. Da bestemte Elvin seg for å rømme – og siden har han vært på flukt fra verdens farligste agenter. Sammen med Lydia, som har sine egne hemmeligheter, reiser Elvin ut i verden på tidenes mest spennende flukt.

Reserver boken Arne Svingen Flukten til verdens ende

Bøker om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark

Filmmysteriet | Martin WidmarkDen berømte filmregissøren Omar Rauk kommer til Valleby for å spille inn film og inviterer Vallebys innbyggere til audition.
Muhammed Karat, Dino Panini og Rune Andersson prøver seg på samme statistrolle, men filmteamet velger istedet politimesteren. Det er bare en forutsetning for å få rollen og det er at han lar seg bli låst inn i et bur en hel natt – for å få kontakt med følelsene sine. Han tar utfordringen, under tvil.
Akkurat denne natten skjer det et innbrudd hos optikeren. Det er bare en klokke som har blitt stjålet, men gulvet i kjelleren er brutt opp. Og filmen i butikkens overvåkningskamera er ikke skarpt nok til at de kan se hva som har skjedd under innbruddet. Lette tyven etter noe? Det er noe mystisk over det hele, synes Lasse og Maja. Og enda mer mystisk blir det når et gammel brev dukker opp og kaster et nytt lys over hele situasjonen. Detektivene Lasse og Maja tar saken!

Detektivbyrå nr.2 Operasjon Lurifaks av Jørn Lier Horst

En lurifaks er på ferde i Elvestad – en som driver med skøyerstreker; rampete triks og gøyale påfunn. Men det blir ikke så moro når noen samtidig stjeler lommebøkene fra folk, og på mystisk måte klarer å lure til seg kodene til bankkortene deres. Tiril og Oliver i Detektivbyrå nr. 2 kommer på sporet av de smarte lommetyvene – for det går vel ikke an å lure to luringer?

Reserver boken Operasjon Lurifaks av Jørn Lier Host

 Dyrehagedetektivene av Mona Grivi Norman

I Lindegård dyrehage skjer det mye mystisk. Heldigvis har de to dyrehagedetektiver som ordner opp!
En sjelden gulltiger blir stjålet fra rådhuset, og tyven forsvinner inn i dyrehagen. Men ingen finner verken tyven eller gulltigeren. Samtidig flytter en familie med sjeldne bengaltigre inn i dyrehagen og noen prøver å komme inn til dem på natten. Hvorfor det? Greier dyrehagedetektivene å løse begge mysteriene?

Reserver boken Tigertrøbbel av Mona Grivi Norman

Mysteriene i Kråkeslottet barnehage av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad

Selv i en fredelig barnehage kan det skje mysterier, noe Leon og Live vet godt. Etter som det nærmer seg påske er Kråkeslottet barnehage klar for påskefest, men før den kan starte må barna finne et påskeegg som er gjemt på et veldig lurt sted. Leon og Live står ovenfor en vanskelig sak, med overraskende vendinger. Boken er en del av Mæhles nye barnehagekrim-serie, «Mysteriene i Kråkeslottet barnehage», og er en spennende krimfortelling for de aller yngste i påsken.

Reserver boken Hvor er påskeegget av Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad

 Pulverheksas påskekrim av Ingunn Aamodt

Det er påske og Pulverheksa, Hokus, Pokus og Politimannen koser seg med appelsiner i sola. Så kommer Grønnskollingen, og men er ikke glad. Møllen hans er død! Hvem er den skyldige? Politimannen tar saken, og samler alle de mistenkte i biblioteket.

Reserver boken Pulverheksas påskekrim av Ingunn Aamodt

Kikkis Krim. Kikki og mysteriet med den forsvunne dyrehagen av Joris Chamblain.  

Boken handler om Kikki og vennene hennes. Mysteriet startet i det Kikki oppdager en gammel, mystisk mann som lusker rundt skogen, og er dekket av maling. Han har dessuten en snakkende papegøye på skulderen. Kikki lukter en ny sak, og i etterforskningen finner hun et hemmelig sted ingen andre vet om. Boken har hatt stor internasjonal suksess, og passer perfekt til alle som likte Amuletten-serien.

Reserver boken Kikki og mysteriet med den forsvunne dyrehagen av Joris Chamberlain

Glassbarna av Kristina Ohlsson

En skikkelig grøsser. Prisbelønt og bestselgende barnebok av en av Sveriges beste krimforfattere.
12 år gamle Billie og moren flytter inn i et gammelt hus. De skal fortsette livet etter at faren døde. Billie vil ikke flytte, hun vil bli boende i Kristianstad der alle vennene hennes er. Og dessuten er det noe rart med huset. Det ser ut som den tidligere familien har forlatt det i full fart. Alle de gamle møblene deres er der fremdeles, og huset har en uhyggelig stemning.
Det er akkurat som om huset ikke vil ha dem der. Som om det gjør alt som står i dets makt for å skremme dem bort. Jo mer Billie får vite om husets mørke historie, jo sikrere blir hun på at de må komme seg bort. Så fort som mulig. Før det er for sent …

Reserver boken Glassbarna av Kristina Ohlsson

World of Spycraft. Mientologene av Tom Kristensen

Faren til Eric selger alt av tenkelige og utenkelige dingser som brukes i spionvirksomhet: Alt som en som ønsker å drive med spionvirksomhet drømmer om.
Det kommer godt med da venninnen Live, kommer over en kvasireligiøs sekt. Mientologene som de kaller seg, gir ungdommer et tilbud om «renselse». Prosessen skal føre søkende og usikre ungdommer fram til sann åndelig frihet. Men det skal vise seg at ledelsen i mientologkirken har andre motiver enn ungdommenes ve og vel …

Reserver boken Mientologene av Tom Kristensen

Translate »