Personvern

Personvernerklæring

Frogn biblioteks personvernerklæring kan leses på Frogn kommunens hjemmeside, klikk her: Personvernerklæring for kultur og frivillighet: 

Biblioteket bruker Mikromarc som utlånssystem. Det er i Mikromarc alle låneropplysningene blir registrert og behandlet. Personvern for dette er omtalt i «Personvernerklæring for kultur og frivillighet» samt i en egen personvernerklæring fra vår systemleverandør for Mikromarc, Bibliotekens IT-senter. Den kan leses her: Personvernerlæring

 

Frogn bibliotek behandler dine personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven og den til enhver tid gjeldende lovgivning. Personvernerklæringen som du kan finner linken til over  beskriver hvilke personopplysninger vi mottar, samler inn og behandler når du blir låner, bruker Mine sider, og besøker denne nettsiden. Med personopplysninger menes opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson.

Bruk av informasjonskapsler (cookies) på www.frogn.folkebibl.no

Biblioteket samler inn opplysninger om besøkende på www.frogn.folkebibl.no. Dette gjør vi ved bruk av informasjonskapsler, såkalte cookies.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på datamaskinen din når du besøker en nettside. Lagring og behandling av opplysninger som samles inn ved bruk av slike informasjonskapsler er bare tillatt dersom brukeren har blitt informert om og har gitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal vite og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b. (https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-83#KAPITTEL_2)

Formålet med bruk av informasjonskapsler

Frogn bibliotek (Frogn kommune) samler inn data ved bruk av informasjonskapsler for analyseformål, herunder for å måle trafikk og bruk av vår nettside og tjenester. Denne informasjonen bruker vi blant annet for å gjøre Bibliotekets nettside så brukertilpasset og velfungerende som mulig.

Hvilke opplysninger vi samler inn ved bruk av informasjonskapsler

Biblioteket samler inn og behandler IP-adresser, samt besøkendes adferd på nettsiden ved bruk av informasjonskapsler.

Biblioteket bruker informasjonskapsler fra tredjepart for å utføre webanalyser og for å ta i bruk webanalyseverktøy. Biblioteket bruker i all hovedsak Google Analytics for dette formålet. Ved Bibliotekets bruk av Google Analytics, vil Biblioteket alltid ha anonymiseringsfunksjonen til verktøyet aktivert. Les mer om Googles personvernregler her.

Hvem som benytter opplysninger samlet inn via informasjonskapsler

Opplysningene som samles inn via informasjonskapsler på www.frogn.folkebibl.no vil kun benyttes internt. Opplysningene vil ikke videreføres til tredjeparter utover det som er spesifisert ovenfor.

Du kan selv administrere bruk av informasjonskapsler

Ønsker du ikke at nettleseren din skal utlevere informasjon om ditt besøk på www.frogn.folkebibl.no, kan du endre innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom at nettstedet ikke vil fungere optimalt dersom du ikke aksepterer informasjonskapsler.

Du kan selv slette informasjonskapsler fra menyen i nettleseren. Informasjonskapslene vil imidlertid opprettes igjen neste gang du besøker vårt nettsted med mindre du har endret innstillingene.

Sosiale medier

Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn (henholdsvis Facebook). Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett, og vi anbefaler deg å lese gjennom personvernerklæringene til de nevnte nettsamfunnene. Dersom du benytter e-post-funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »