Vanlige spørsmål

Torild Andrea Berg

Biblioteksjef

E-post: torild.berg@frogn.kommune.no

 

Fredrik Elfstrand

Bibliotekar

Fredrik.elfstrand@frogn.kommune.no

 

Helene Stubberud

Bibliotekar

Helene.stubberud@frogn.kommune.no

 

Mathias Gundhus

Barnebibliotekar

Mathias.gundhus@frogn.kommune.no

 

Lørdagsvakter:

Priyanka Sirohi

Linda Bjørge

 

Å skaffe lånekort hos oss er gratis. Med et lånekort kan du låne bøker, filmer og annet materiale.

 

Det er gratis å få lånekort første gang. Hvis du mister kortet ditt koster det 15 kr å få et nytt. 

Med et lånekort kan du låne bøker, filmer og annet materiale. 

 

Du kan skaffe deg lånekort ved å ta meg gyldig legitimasjon og møte opp på ditt nærmeste bibliotek, eller du kan opprette et lånekort digitalt her (tjenesten er levert av Nasjonalbiblioteket). Opprettelse av digitalt lånekort krever identifisering via ID-porten. 

Hvis du velger å opprette et nasjonalt lånekort digitalt vil du i utgangspunktet kun ha tilgang til nasjonale bibliotektjenester som krever lånekort, som f.eks Biblioteksøk og Filmbib. Hvis du vil ha tilgang til et spesielt biblioteks digitale innhold - hvis du f.eks vil låne e-bøker via Frogn bibliotek - må kortet ditt registreres hos det biblioteket. Du har ikke automatisk tilgang til alle ressurser ved alle bibliotek selv om du har Nasjonalt lånekort.

 

Ved å registrere deg som låner på Frogn bibliotek godtar du våre låneregler.

Alt om vårt digitale bibliotektstilbud finner du her

 

Advokatvakt

Trenger du bistand fra en advokat? På utvalgte onsdager kan du få en halv times gratis konsultasjon hos en advokat. Advokaten kan treffes mellom kl. 16.00 – 18.00. Det er påmelding til biblioteket, senest kl. 12.00 samme dag. Oversikt over når Advoktvakten er hos oss finner du her. 

Babytreff

Hver tirsdag er det babytreff i 2.etasje på biblioteket. Det blir kaffe til de voksne, og vi legger frem matter, pekebøker og leker til de minste. En lavterskel møteplass for store og små!

Bokcafé

Første onsdag i måneden har vi bokcafé kl. 13.00. Her kan du nyte en god bok, en kopp kaffe og noe godt å bite i. Bøkene blir presentert av en av våre bibliotekarer. Av og til inviterer vi en forfatter til å prate om en eller flere av våre bøker. Følg med i vår kalender eller på hjemmesiden/Facebook – der legges det ut informasjon om kaféene våre.

Datahjelpen

Datahjelpen er i regi av Frogn frivilligsentral. Trenger du hjelp til PC, nettbrett eller smarttelefon, innlogging og apper? Vil du lære litt mer? Da er Datahjelpen rette stedet å komme og spørre om hjelp, råd og tips. Hver tirsdag kl. 11-13.

Shared reading

Shared Reading går ut på å lese en skjønnlitterær tekst høyt i en gruppe, for så å ha en samtale om teksten etterpå. En leseleder leser teksten høyt for deretter å lede samtalen videre. Fokuset i samtalen er ikke litterær analyse, men opplevelsen av teksten. Det blir samling andre torsdag i måneden kl. 13.00.

Slektsforum

Frogn historielag inviterer til slektsforum på biblioteket utvalgte onsdager kl. 17.00 – 19.00. På noen av møtene er «Slekt og data Oslo/Akershus» til stede. Ingen påmelding, alle er velkomne.

Språkkafe

Velkommen til vår språkkafé hver onsdag kl. 18.00. Her møtes innvandrere fra mange land og nordmenn for å snakke sammen. Vi serverer kaffe, te og kjeks.

Strikk og lytt

Her er det bare å ta med strikketøyet, så leser vi utdrag fra en novelle, dikt eller utdrag fra en roman mens du strikker! Selvsagt også lov å komme hvis en bare vil lytte. Hver tredje onsdag i måneden kl. 13.00.

Åpen lesesirkel

Vi møtes den siste torsdagen i måneden klokken 18:00 til en uformell og hyggelig samlingsstund for alle som har lyst til å snakke om litteratur med kjente og ukjente.

Vi snakker om en ny bok hver gang, som blir annonsert i god tid før samling. (Sjekk nettsiden eller Facebook) Du må ikke ha lest boken på forhånd for å delta, men det er fint om du har det, da det kan bli kjedelig om ingen har lest boken vi skal snakke om. Det er åpent for alle, så du deltar bare de gangene du selv ønsker.

Kanskje oppdager du spennende bøker du ellers ikke ville lest?

Du kan lese mer om lesesirkelen her

Bruk lånekortnummeret ditt og PIN-koden din for å logge inn. Klikk på «Logg på»-knappen øverst til høyre på siden. Skriv inn lånekortnummeret ditt i den øverste boksen og PIN-kode i nederste boksen. Klikk på OK.

OBS! Hvis du har nasjonalt lånekort: Husk stor N når du taster inn lånekortnummeret.

 

Lånekortnummeret er på baksiden av lånekortet ditt, under strekkoden. PIN-koden er fire sifre.

 

Dersom du har glemt PIN-koden din kan du enten komme innom oss for å få en ny, eller du kan gjøre det selv her på nettsiden. Når du skal logge inn kan du trykke på knappen «Har du glemt PIN-koden?», og du vil bli guidet gjennom hvordan du resetter PIN-koden.

 

Når du logger inn på bibliotekets sider kan du se hva du har lånt, du kan be om fornying og bestille nye ting.

 

Her finner du en komplett veiledning på hvordan du logger inn på "mine sider"

 

 

Lokalhistorie

Vår lokalhistoriske samling finner du i 1. etasje. Samlingen består av bøker fra og/eller om Follo og Frogn, slektsbøker og klipparkiv.

Noen bøker er ikke til utlån og må leses på biblioteket. Disse er merket med «ikke til utlån»

Her finner du lenker til nettsider om lokalhistorisk stoff fra Frogn:

På biblioteket har vi også bøker skrevet eller illustrert av forfattere fra Frogn og bøker som har en handling fra Frogn. Bøkene er merket med en blå klistrelapp hvor det står Frogn og er plassert ute i den "vanlige" samlingen vår.

Tips oss! Vi er hele tida på utkikk etter lokalhistorie. Det er ikke alltid like lett å spore opp slike utgivelser, og det er noen hull i samlingen vår. Vi vil svært gjerne ha tips, hvis noen kjenner til bøker/hefter/skrifter eller annet som vi ikke har, men burde ha hatt!

Vi mottar også gjerne forslag til andre typer forbedringer av det lokalhistoriske tilbudet!

Bibliotekene i Norge samarbeider. Er du ute etter en tittel vi ikke har i samlingen, kan vi forsøke å låne den til deg fra et annet bibliotek.

Normalt tar det fra et par dager til et par uker før bestilt materiell kommer, men det kan ta lenger tid. Ta gjerne kontakt med oss igjen hvis du synes du har ventet lenge.
 

Biblioteksøk

Hvis du har nasjonalt lånekort kan du selv bestille det du ønsker gjennom Biblioteksøk.  Du logger deg inn og søker etter det du ønsker å låne. Når du har funnet det du er ute etter, bestiller du det, og deretter velger Frogn bibliotek som hentested. 

Når tittelen kommer til det hentebiblioteket du har valgt, vil du få beskjed.

Bøkene står i "hentehylla" ved skranken i 1. etasje. Du har fått ett hentenummer, bøkene står etter nummer. Hent boka på hylla og låne den i utlånsautomaten. Legg merke til lånetiden, du kan få kortere eller lengre tid enn det vi valigvis gir.

Det kan være mulig å fornye lånet dersom eierbiblioteket tillater det. Ta kontakt med oss.  

Det er ingen begrensninger på antall lån.
 

Bøker, lydbøker og blader har lånetid på fire uker. DVD har en uke. DVD-serier har to uker. Korttid har to uker og språkkurs har seks uker.

 

Hvis du logger inn på Mine sider kan du se innleveringsdato på de lånene du har. Der er det også en funksjon for å be om fornying.

Du kan fornye lån to ganger hvis ingen andre står på venteliste, tredje gangen må lånet fornyes av biblioteket. Hvis boken / filmen er reservert, kan du ikke fornye og materialet må leveres når utløpstiden er ute.

Hvis du ikke klarer å fornye, skyldes dette at du har fornyet to ganger før eller at boken er reservert.  

 

Her finner du en komplett veiledning på hvordan du logger inn på "mine sider" og fornyer lån.

 

For lån fra andre bibliotek gjelder eierbibliotekets regler. Når det gjelder disse lånene må du ta kontakt med biblioteket for å høre om det går an å fornye.

Det er gratis å få lånekort hos Frogn bibliotek. Ta med ID med bilde og kom til biblioteket i åpningstiden.

 

Hvis du mister kortet og må ha nytt koster det 15 kroner. Husk å sperre lånekontoen din om du har mistet kortet ditt. Du er ansvarlig for alle lån på kortet ditt, selv om noen andre bruker det.

 

Ta bilde av lånekortet:

Du kan se og ta skjermbilde av lånekortet ditt ved å logge inn på Biblioteksøk.no. Logg deg inn med lånekortnummer og PIN-kode. Du finner lånekortet ditt i menyen

 

Hvis du logger inn på en mobiltelefon, kan du bruke telefonen som lånekort i utlånsautomaten. Et godt tips er å ta skjermbilde av lånekortet, legg det i en egen album på telefonen din, da finner du raskt lånekortet når du trenger det. Du kan også logge deg inn på våre nettsider og bruke QR-kode for å låne, veiledning på hvordan du gjør det finner du her. 

 

Digitalt lånekort:

Et digitalt nasjonalt lånekort kan du få ved å registrere deg på nb.bib.no.

Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-porten.

 

Med et digitalt nasjonalt lånekort kan du låne e-bøker/e-lydbøker i Bookbites, se film på Filmbib, lese aviser i Pressreader.

Les mer på våre hjemmesider eller spør oss om dere har spørsmål.

Gå til registrering ved å klikke på lenken.

Les mer her på Biblioteksutviklings sine sider.

 

Når du kommer på biblioteket og skal låne fysisk materiell må du henvende deg i skranken og få kortet ditt registrert der.

 

Tips: Ta skjermbilde av kortet ditt og bruk mobilen som lånekort i utlånsautomatene våre.

Regler for utlån 

 • Det er gratis å låne på biblioteket
 • Du kan låne ved alle folkebibliotek i Norge og levere tilbake der det passer deg.
 • Du kan bestille lån fra andre bibliotek i Norge.
 • For å få lånekort må du vise godkjent legitimasjon og skrive under på at du har godkjent reglementet. Nasjonalt lånekort som kan brukes i hele landet, får du ved å oppgi ditt fødselsnummer.
 • Du kan lage nasjonalt digitalt lånekort på Nasjonalbiblioteket, nb.no.
 • De fleste bibliotek krever underskrift av foresatt for deg som er under 15 år.
 • Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på kortet ditt.
 • Meld fra ved tap av kort og ved navne- og adresseendring.
 • Ved tap av kort utstedes nytt, vanligvis mot et gebyr.
 • Normal lånetid for bøker er 4 uker, filmer 1 uke. Enkelte medier kan ha annen utlånstid.
 • Lån kan vanligvis fornyes. Det kan gjøres via bibliotekets nettside, på utlånsautomatene eller ved å ta kontakt med biblioteket.
 • Ved levering etter forfallsdato påløper gebyrer etter vedtatte satser. Bortkommet eller skadet materiell må erstattes.
 • Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett.
 • Biblioteket er ikke ansvarlig hvis teknisk utstyr blir ødelagt av lånte media.

Satser for erstatning og utlån:

NB! Nye satser fra 2021

 

Purring:

Første purring barn: 0,-

Andre purring barn: 50,-

Første purring voksne: 50,-

Andre purring voksne: 50,-

 

Erstatning

Bøker for voksne: 450

Bøker for barn og ungdom: 300

Tegneserier innbundet: 300

Tegneserier, heftet: 50

Tidsskrift: 150

DVD: 200

TV-serier på DVD: 400

Lydbøker for voksne: 450,- eller veiledende

Lydbøker for barn og ungdom: 300,- eller veiledende

Språkkurs: 1000,- eller veiledende

Materiale fra andre bibliotek: særskilte priser

 

Kopiering/utskrifter

Svart/hvitt: A4 kr 3,-, A3 kr 6,-

Farger: A4 kr 5,-, A3 kr 10,-

For å kunne se lånehistorikken din må du først aktivere den, og det gjør du ved å logge deg inn på "mine sider" her på nettsiden. Gå inn på "min profil", velg så "registrerte kontoer hos Frogn bibliotek" Der huker du av i boksen for "lånehistorikk aktivert" 

 

På biblioteket har vi datamaskiner som er til fri bruk, både i voksen- og barneavdelingen.

Du kan også ta med din egen bærbare PC eller andre enheter som du kan knytte til vårt trådløse nett.

 

Det er også trådløst nettverk, Frogn gjest,  tilgjengelig på biblioteket.

Våre personvernregler finner du her

 

Glemt PIN-kode?:

Dersom du har glemt PIN-koden din kan du enten komme innom oss for å få en ny, eller du kan gjøre det selv her på nettsiden. Når du skal logge inn kan du trykke på knappen «Har du glemt PIN-koden?», og du vil bli guidet gjennom hvordan du resetter PIN-koden.

Endre PIN-koden min?:

Ja, du kan når som helst endre PIN-koden sin på disse nettsidene. 

Satser for erstatning og utlån:

NB! Nye satser fra 2021

 

Purring:

Første purring barn: 0,-

Andre purring barn: 50,-

Første purring voksne: 50,-

Andre purring voksne: 50,-

 

Erstatning

Bøker for voksne: 450

Bøker for barn og ungdom: 300

Tegneserier innbundet: 300

Tegneserier, heftet: 50

Tidsskrift: 150

DVD: 200

TV-serier på DVD: 400

Lydbøker for voksne: 450,- eller veiledende

Lydbøker for barn og ungdom: 300,- eller veiledende

Språkkurs: 1000,- eller veiledende

Materiale fra andre bibliotek: særskilte priser

 

Kopiering/utskrifter

Svart/hvitt: A4 kr 3,-, A3 kr 6,-

Farger: A4 kr 5,-, A3 kr 10,-

En påminnelse er en varselmelding som skal minne deg på at utløpstiden på lånet ditt snart forfaller.

Denne kommer som enten sms eller en e-postmelding. 

Du kan da enten levere lånet eller fornye det.

 

Varselmeldinger sendes automatisk ut, men noen ganger kan det hende at de ikke blir sent, feks hvis nettet er nede. Meldingene kan også havne i din "spam" / søppelpost.  Du er selv ansvarlig for å følge opp lånetiden du har fått. Påminnelsen er bare et tilbud fra oss som gjør det lettere å følge lånene dine opp. 

Mandag, tirsdag og fredag mellom klokken 09.00 og 11.00 er biblioteket åpent for selvbetjening. Det betyr at i dette tidsrommet er biblioteket åpent for alle. Hvis du skal låne bøker, må du ha med lånekort og bruke utlånsmaskinen. 

 

På grunn av sikkerhet, er det alltid to personer på jobb i den selvbetjente tiden, men de er normalt ikke tilgjengelig for publikum. 

Skriv ut på biblioteket

Nå kan du skrive ut med programmet/appen Princh. Du kan skrive ut alle typer dokumenter fra din mobil, nettbrett eller bærbar PC eller fra bibliotekets publikumspc'er. Du skriver ut og betaler direkte/online gjennom appen/nettsiden med bankkort eller vipps.

Alle som har med seg trådløse enheter kan koble seg på vårt trådløse nett, og det er gratis å bruke.

Veiledning for hvordan du skriver ut ligger ved publikumsPC’ene og ved kopimaskinen.

Per i dag er scanning desverre ikke mulig

Kopiering:

Kopimaskinen står i 1. etasje. Det kan kopieres i svart/hvitt og i farger. Du betaler med kort i skranken.

 

Pris på kopiering / utskrifter

Svart/hvitt: A4 kr 3,-, A3 kr 6,-

Farger: A4 kr 5,-, A3 kr 10,-

 

Alt om våre tjenester finner du her

Mandag 9.00-15.00

Tirsdag  9.00-15.00

Onsdag  12.00-19.00

Torsdag  12.00-19.00

Fredag  9.00-15.00

Lørdag  10.00-14.00

Det er selvbetjent fra kl. 09.00 - 11.00 mandag, tirsdag og fredag.

 

Åpningstider 1. juni - 31. august:

Mandag 9.00-15.00

Tirsdag  9.00-15.00

Onsdag  9.00-15.00

Torsdag  9.00-15.00

Fredag  9.00-15.00

Lørdag  10.00-14.00

Det er selvbetjent fra kl. 09.00 - 11.00 mandag til fredag.

Søk

Språkvelger