Lånekort og pinkode

Bli låner

Lånekort:
Alle som bor i Norge kan få lånekort. Alle som ikke kan vise til gyldig legitimasjon (ID med bilde og personnummer) kan få lokalt lånekort. Barn under 15 år må i tillegg ha med en foresatt eller ha med et utfylt innmeldingsskjema godkjent av foresatt. Alle og som kan vise til ID med bilde og personnummer kan få et nasjonalt lånekort. Dette kortet kan brukes i alle offentlige bibliotek, i tillegg til en rekke av bibliotekenes nettressurser, som e-bøker, filmtjenester, oppslagsverk osv.
Lånekort er gratis for alle
Vis legitimasjon ved innmelding
Husk å melde adresseforandring
Studenter må også oppgi hjemmeadresse
Tapte lånekort erstattes for kr. 20.-

Digitalt lånekort:

Om du ikke har lånekort hos fra før av , kan du nå få et fullverdig nasjonalt lånekort ved å registrere deg på nb.bib.no.

Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-porten.
Med et digitalt nasjonalt lånekort kan du låne e-bøker/e-lydbøker i Bookbites, se film på Filmbib, lese aviser i Pressreader.

Gå til registrering ved å klikke på lenken.

Les mer her på Biblioteksutviklings sine sider.

Lånetid:
Lånetid for bøker, lydbøker, tidsskrifter og musikk er 4 uker når ikke annet er oppgitt.
DVD kan lånes i 1 uke.
Alt skal leveres tilbake i tide.
Alle lån kan fornyes dersom det ikke er venteliste. Det kan gjøres pr. telefon, epost eller fra eller her…

Purregebyr og erstatning:
Hvis lånetiden overskrides betales:
Kr. 40.- for første gangs purring. Barn kr. 00.-
Kr. 40.- for andre gangs purring i tillegg til første gebyret.
Dersom boka ikke blir levert ved 2. gangs purring, må boka erstattes og purregebyrene betales.
Utestående krav blir sendt Kommunekassen
Låner som ikke gjør opp for seg, blir sperret.

Se også informasjon om låneregler

Vi anbefaler alle våre lånere å opprette nasjonalt lånekort. Da kan du bruke det samme lånekortet i hele landet, og du får tilgang til ulike digitale tjenester gjennom biblioteket som e-bøker og filmbib. For å få nasjonalt lånekort må vi registrere ditt personnummer.

Foresatte kan knytte barn som er under 16 år til sitt eget lånekort. Da får en ved å logge seg inn på den voksnes lånekort oversikt over barnas lån, og mulighet til å fornye lån og reservere lån til barna. Tilknytning skjer ved henvendelse til biblioteket. Tilknytningen opphører automatisk den dagen barna fyller 16 år.

PIN-kode:
For å kunne logge inn i vår nettkatalog, samt benytte ulike digitale tjenester gjennom biblioteket trenger du en pin-kode på fire siffer. PIN-kode kan du be om å få når du er på biblioteket eller du kan lage den selv få våre hjemmesider. Du kan endre koden på «Meg&Mitt». PIN-koden skal bestå av fire siffer.

Translate »