#Frognbiblioteanbefaler

Vi anbefaler bøker på Instagram og facebook – og selvfølgelig her!

Følg oss på Facebook eller på Instagram: frognbibliotek

Vi anbefaler 2020:

Nina Wähäs bok «Testamentet».

Etter andre verdenskrig slår den finsk-karelske familien Toimi seg ned i Tornedalen. Familien består av mor Siri, far Pentti og deres 14 barn. Alle har sin egen historie og sine egne utfordringer i denne dysfunksjonelle familien i 1980-årene, og alle går på eggeskall rundt den uberegnelige og hensynsløse faren Pentti. De bærer alle på en stor familiehemmelighet som ingen av dem kan unnslippe.

Testamente er en fantastisk fortalt familiehistorie, en fengslende og episk fortelling. Vi møter en varm, og humoristisk fortellerstemme som gjør at boka, til tross for tidvis grafiske beskrivelser av vold, fyll og fattigdom, ikke oppleves som tung. Hvert kapittel innledes med et lite resyme der vi får en smakebit på hva som blir å skje videre. Blir det mange navn, ligger det også en liste foran i boka hvor alle blir presentert.

Nina Wähä (f.1979) er svensk, født og oppvokst i Stockholm. Testamente er hennes tredje roman og ble nominert til August Prize for Best Fiction Book of the Year 2019.

#nyebøker2020 #boktips #frognbiblioteanbefaler #familie #oppvekst #roman            #Finland #Paxforlag #Ninawähä #Testamente

 

Translate »