«Bestill & hent» biblioteket

Hvordan bestiller du?

 • Finn ut hva du vil bestille. Søk gjerne etter bøker på nettsiden vår: https://frogn.folkebibl.no/
 • Bestill ved å logge deg inn på Meg og mitt eller via e-post til  frogn.bibliotek@frogn.kommune.no.
 • Du må regne med at ikke alle titler er tilgjengelige. Men vi kan plukke noe vi anbefaler ut fra dine ønsker, for eksempel «billedbøker for små barn», «krim på engelsk for voksne», «bøker om kjøkkenhager», «en god bok for ungdom», «en romantisk film» eller noe annet du ønsker. Husk å skrive alder på låner dersom du bestiller for andre.
 • Det vil bare være mulig å bestille bøker fra vår samling siden fjernlånet er stengt inntil videre.
 • Tilbudet gjelder kun bøker og materiale som er tilgjengelig på biblioteket.
 • Hentefrist er 7 dager

 Hvordan henter jeg?

 • Du kan hente bøkene mellom kl. 09.00 – 11.00 og 13.00 – 15.00 eller etter avtale. Vi tar kontakt med deg for å avtale tidspunkt for henting av det bestilte materialet. Det er viktig at du møter opp til avtalt tid. Av smittevernhensyn ønsker vi ikke at flere møter opp samtidig.
 • All overlevering skjer ute. Bank på eller ring oss om vi ikke hører at du banker på. Oppgi ditt navn og vis legitimasjon så får du posen din. For å overholde 2 meters avstand trekker du deg tilbake til merket område etter å ha banket på/ringt oss. Oppgi ditt navn og vis legitimasjon så får du posen din.

Hvis du er syk kan du sende noen andre for å hente bøkene du har bestilt. Da må vi få beskjed om det. Om du ikke har noen som kan hente for deg, kan du kontakte Frogn frivilligsentral på telefon 64 90 61 91.

Hvem kan bestille?

 • Dette er et tilbud til alle.
 • Du må være registrert låner hos oss for å kunne benytte deg av tilbudet. Om du ikke har lånekort, kan du bestilt digitalt nasjonalt lånekort fra Nasjonalbiblioteket, nb.no. Når du har gjort det, kan vi registrere deg hos oss, ta kontakt med oss..

Hvordan kan jeg være trygg på det det jeg låner ikke er smittefarlig?

Kommunelegen og ledelsen i Frogn kommune har godkjent utlånsordningen. Bøkene og filmene vi sender ut er pakket av våre friske ansatte. Vi er spesielt opptatt av håndvask og hygiene og pakker bøkene i rene poser. Du kan være trygg på det du låner fra oss.

Kan jeg levere bøker?

Du kan gjerne levere bøkene dine. Har du lånt bøker fra andre bibliotek, vil vi gjerne at du leverer de når du er ferdig med bøkene. Bibliotekene begynner å etterlyse bøkene sine nå.

Hvordan leverer jeg?

Legg bøkene dine i kassen som står ved bakdøra til biblioteket mellom kl. 09.00 – 15.00. Etter 15.00 kan bøkene outtes inn i avisluka i bakdør.

Bøkene blir satt i 5 dagers karantene før vi registrerer innlevering og låner ut videre. Purringer blir ikke sendt så lenge biblioteket er stengt. 

Hvordan kan jeg være trygg på det det jeg låner ikke er smittefarlig?

Kommunelegen og ledelsen i Frogn kommune har godkjent utlånsordningen. De ansatte følger smittevernregler når de behandler bøkene. Folkehelseinstituttet sier at risiko for indirekte smitte fra bøker er lav.

Tilbudet kan forandre seg ut fra kapasitet og bemanning.  

Kan jeg skrive ut dokumenter hjemmefra og hente dem hos dere?

 • Det går fint.
 • Gå inn på print.princh.com, skriv inn printer-ID 100318 og last opp det du skal ha skrevet ut.
 • Godkjenn kjøpsbetingelser, velg hvilket kort du skal betale med og trykk «Gjennomfør betaling». Du må betale med kort for å kunne bruke denne tjenesten. Send epost til oss med navn, telefonnummer og hva du har skrevet ut og hvor mange sider, slik at vi kan vite hvilken utskrift som er din.
 • Utskriften mottas, pakkes i konvolutt og så sender vi deg en sms når den er klar til henting.
 • Vi har taushetsplikt.

Kontakt oss på frogn.bibliotek@frogn.kommune.no / telefon 64 90 64 60 om du lurer på noe

 

Translate »