Utlånstoppen barn 2020

Utlånstoppen barn 2020

Her er ti på topp-listen over bøker for barn i 2020. Kanskje du kan blir fristet til å lese en av dem om du ikke allerede har gjort det?

Lurer du på hvilke bøker for barn som var mest lånt 2020? Her finner du svaret! Klikk på boktittelen eller serietittelen så kommer du inn i websøket og du kan reservere boken/bøkene der.

Nordlys-serien av Malin Flach.

Reisen til Jotundalen. [Nordlys1]: Bli med på en reise til det eventyrlige Norge! Nordlys er en unik norsk portalfantasy, tegnet og fortalt av Malin Falch. Sonja får besøk en kveld av en gutt, nesten som henne selv, men likevel ikke. Han er fra den andre verdenen, og han tar henne med dit. De reiser på nordlyset og kommer til et Norge som ikke er likt noe vi ser til daglig, men som likevel finnes i alle som har sett nettopp nordlyset. En vakker, magisk og berusende reise til nordens magi.

 

Amuletten av Kazu Kibutchi

Amuletten» er en serie om mot, om kampen mot ondskapen i både verden, og i oss selv, samt om vennskap og samhold. Har mangainspirerte illustrasjoner. Fantasy for mellomtrinnet.

Steinvokteren [Amuletten 1]: Handler om Emily som en dag finner en magisk amulett i oldefarens hus. Amuletten» er en serie om mot, om kampen mot ondskapen i både verden, og i oss selv, samt om vennskap og samhold. Har mangainspirerte illustrasjoner. Fantasy for mellomtrinnet.

 

Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst   

Spenningsserie med realistiske plot, spennende scener og overraskende løsninger.

 

Bok nr. 3: Operasjon Solnedgang: Den gamle damen, Nora Bratland, blir nesten kjørt ned av en råkjører som farer gjennom Elvestad sentrum. Tiril og Oliver er sjokkert og setter alt inn på å ta fartssynderen før solnedgang. De skjønner tidlig at saken er enda mer alvorlig. Det viser seg at det er fluktbilen til ranerne av Elvestad Sparebank. Det kreves nitidig og profesjonell etterforskning av Detektivbyrå nr. 2 for å komme på sporet av ranerne. Fortellingen har et realistisk plot, spennende scener og overraskende løsninger. Oppgavesider bakerst i boka, her kan man finne ut om man er en god detektiv. Spenning for småskole-/mellomtrinnet.

 

Verdens verste-bøkene av Marius Horn Molaug

«Verdens verste-bøkene» er en serie med mye humor hvor ting ikke alltid går som planlagt.

Verdens verste leirskole: Kent og Ruben skal på leirskole. Rektor husker meget godt ‘helvetes-uka’ fra befalskolen og synes det er på høy tid at dagens bortskjemte 11-åringer får oppleve hvor sulten man kan bli etter tre dager uten mat og sovepose. Flaks for resten av klassen at Ruben og Kent som vanlig har en vanntett overlevelsesplan. Tekst og bilder er i tett samspill og kombinerer mye humor og en plan som sjelden går helt på skinner. Humor for mellomtrinnet.

 

Detektiv Trine på kattejakt / Trine Sejrup

Trine er på besøk hos mormor på bondegården, selvfølgelig sammen med kose-ekornet Karamell. Men alt er ikke som det skal være på bondegården: kattungene har rømt fra moren sin. Nå er det opp til Trine og Karamell å finne dem igjen. De må finne ut hvor mange kattunger det er og hvor i all verden de kan ha gjemt seg, og nå legger de ut på en kattejakt som leder dem bort til kuene, inn i hønsehuset og i stallen, og underveis opplever de mange morsomme og spennende ting. Billedbok for førskolebarn.

 

Hytte i skogen av Harald Kolstad

Den nye hytta til Sara viser seg å være et ganske ensomt sted. Ingen kommer på besøk. Men pappa finner heldigvis ut hva som mangler. Snart kommer alle skogens underlige skapninger på besøk, og Sara byr på te. Og kaffe til teen, for de som ønsker det. «Løveunge» er en serie hvor teksten er i versaler og det er kun én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne.

 

Gutta i trehuset av Andy Griffiths

Gutta i trehuset er en serie hysterisk morsomme, lettleste og illustrerte barnebøker som er populære over hele verden. Gutta i trehuset-bøkene passer for barn fra 8 år og opp.

Gutta i det enda større trehuset med 26 etasjer: Andy og Terry har utvidet trehuset med 13 nye etasjer. De har fått skøytebane til pingvinene, en arena for gjørmebryting, et anti-gravitasjonskammer, en meksikansk rodeookse, en automatisk tatoveringsmaskin, en iskrembutikk med 78 smaker og en robot kalt Edward Iskremhånd som servitør.

 

 

Matboksen / Pål H. Christiansen

Mie og familien hennes har forsovet seg. Mamma følger Mie til skolen. Da de skal krysse veien blir de hindret av en gjeng råsyklister. Det ender med at mamma blir påkjørt. Den ene syklisten mister balansen og havner inn i hekken. Mie lurer på hvem det kan være. «Løveunge» er en serie hvor teksten er i versaler og det er kun én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne.

 

Bøkene om Harry potter av J.K. Rowling

Bok nr 2:Harry Potter og mysteriekammeret: Galtvort skole for hekseri og trolldom blir satt på hodet når flere studenter blir forstenet og ryktene om mysteriekammeret svirrer. Harry må tåle å bli mistenkt for å være Smygards arving og ansvarlig for ondskapen. For å løse mysteriet må Harry og vennene Ronny og Hermine gjennom mange underlige opplevelser, men til slutt slåss Harry alene mot både en reinkarnasjon av en yngre versjon av den onde Voldemort og hans basilisk. Denne utgaven er gjennomillustrert.

 

Å, pappa! av Janne Aasebø Johnsen

Inas pappa er en veldig overivrig pappa. Ina har gitt han klar beskjed om at bursdagsleker er uaktuelt, for det er altfor barnslig. Men pappa drar likevel i gang blindebukk, stolleken og fiskedam. Bursdagsselskapet er i ferd med å bli en katastrofe. Helt til Ina finner en effektiv måte å stoppe pappa på. Dette er en humoristisk fortelling om en far som prøver for hardt, og en datter som vet best. ‘Løveunge’ er en serie hvor teksten er i versaler og det er kun én setning på hver side slik at den egner seg for de aller ferskeste leserne.

 

Søk

Språkvelger