Bokcafé med Liv Mossige

Bokcafé med Liv Mossige

Forfatter Liv Mossige kommer til oss onsdag 1. desember klokken 13:00 for å snakke om sin nyeste roman "Silkestrå".

Den første onsdagen i måneden har vi bokcafé på biblioteket, men bokcaféen onsdag 1. desember blir litt spesiell, for da kommer nemlig forfatter Liv Mossige på besøk til oss for å fortelle om sin nyeste bok!

 

Vi serverer kaffe/te og litt småsnacks. Ingen påmelding, men begrenset plass. Bokcaféen begynner klokken 13:00.

 

Om boken: Året er 1982. Faren til Søs er død, og hun har ingen andre. Hun ferierer sammen med farmoren Harriet i sommerhuset på Sørlandet. Onkel Ole kommer ned sammen med den nye kjæresten Wenche og den stille, forsagte sønnen hennes Anders. Søs begynner å håpe at hun kan få bli del av en ny, vanlig familie. Silkestrå foregår i barndommens rike. Den handler om å høre til, å ikke høre til, og om hva som kan få enkelte mennesker over den siste terskelen, ut i det tomme.

Liv Mossige åpner i sin nye bok opp en verden der barnets uskyld dyttes på. Gjennom øynene til det ensomme barnet Søs blir vi med på en reise som både er medrivende og rystende. Silkestrå er et borettslag på Skøyen i Oslo som på mange måter representer den norske sosialdemokratiske drømmen. Det er også der Norges verste massemordere vokste opp. I Silkestrå undersøker Mossige hva ensomhet og ønske om tilhørighet kan føre til. Søs' enorme behov for å være en del av noe fører henne inn i grenseland - og over grensen.

 

Om forfatteren: Liv Mossige (f. 1978) er fra Langhus, og bor på Ås. Hun har tidligere gitt ut de kritikerroste romanene Tyskland (2014) og Armauer (2018). I 2014 ble Tyskland nominert til P2-lytternes romanpris, og i 2019 fikk Liv Mossige hovedprisen i Bokhandlernes forfatterstipend.

 

Vel møtt!

Søk

Språkvelger