Frogn bibliotek inviterer til bokaften på Smia!

Frogn bibliotek inviterer til bokaften på Smia!

Tirsdag 23. november klokken 18:00 kommer forfatterne Jon Magnus, Mona Ringvej og Kristina Quintano til Smia og snakker om sine nyeste bøker!

Kveldens bokvert er bibliotekar Fredrik Elfstrand.

 

Jon Magnus: "Brevet fra Minnesota"

Tidligere VG-journalist Jon Magnus tar leseren med på en reise i nåtid og fortid. Den starter på Telemarkskanalen og går til Nord- Dakota, Minnesota og etterhvert California. Vi møter Eivind og Aaste fra Tørdal - Edwin og Esther i det nye landet, to blant én million norske innvandrere som søkte lykken i Nord-Amerika i årene fra 1840 til 1940.

 

Mona Ringvej: "Landet mot nord"

Kan man fortelle et lands historie gjennom et knippe individer? Hvem skal da få sine historier fortalt? I Landet mot nord gir Mona Ringvej både kjente og mer ukjente karakterer en plass. De som lager landet ved lov, som Magnus Lagabøte, men også de som lager det gjennom fortellinger, som Snorre og Camilla Collett. De som bare overlever i sagnene, som Jostedalsrypa, og de som glemmes. De som kom. De som dro. Og de som kom tilbake. Sammen danner de en vev av fortellinger om folket som har bosatt og beveget den nordlige kyststripen som ble et kongerike og en stat. Veien mot nord. Boken består av 22 minibiografier som elegant sys sammen til én fortelling - historien om Norge.


Kristina Quintano: "Budbringeren fra helvete"

De siste tjue årene har titusenvis av mennesker druknet på flukt fra krig og humanitære overgrep.I to tiår har Kristina Quintano dokumentert og bevart historiene mediene ikke vil skrive om. Gjennom samtaler og intervjuer både med mennesker på flukt og med smuglerne som muliggjør de farlige reisene, kaster hun et nytt lys over en av vår tids mest presserende kriser.

 

Det vil være mulig å få kjøpt bøkene på Smia.

 

Det blir servert litt snacks, og salg av øl/vin til de som ønsker det, Smiabaren er åpen fra 17:30.

 

Kjøp billetter her

Søk

Språkvelger